SKIN FILES Dit is de juiste volgorde waarin je jouw huidverzorgingsroutine aanbrengt

[SKIN FILES] Dit is de juiste volgorde waarin je jouw huidverzorgingsroutine aanbrengt
Olcay Gulsen Beauty

Of je nu van een uitgebreide skincare routine houdt, of juist het liefst zo snel mogelijk klaar bent: hoe en wanneer je de producten aanbrengt is van belang. Zo weet je zeker dat je het meeste effect uit de producten haalt en ze zo goed mogelijk hun werk kunnen doen. In deze blog geven we antwoord op één van de meest gestelde vragen in onze inbox: in welke volgorde breng je alle producten nu precies aan?

Tussen wat je 's ochtends en 's avonds op je gezicht smeert zit zeker een verschil. In de ochtend kies je voor producten die de huid verzorgen en beschermen, maar ook fijn werken onder make-up. In de avond wil je juist voor rijkere producten kiezen die de hele nacht goed kunnen inwerken en bijvoorbeeld actieve ingrediënten toevoegen die je huid gevoeliger maken voor UV-straling. In dit artikel maken we dus onderscheid tussen de ochtend- en avondroutine en tippen we extra optionele producten. 

Ochtendroutine

Dit zijn de stappen waarmee jij stralend de dag begint. 

Stap 1: Miracle Cleansing Milk
Een belangrijk onderdeel van elke routine: het reinigen van de huid. Hoewel je met een (hopelijk) schone huid naar bed gaat, komt je huid tijdens het slapen nog steeds in contact met zweet, dode huidcellen en bacteriën. Deze blijven zonder dat je het door hebt aan je kussensloop plakken. Yikes! Ga aan de slag met de Miracle Cleansing Milk, om viezigheid en (in het geval van een vette huid) overtollig talg te verwijderen. Ook voor andere huidtypes is deze reiniger geschikt, omdat deze de huid niet stript van natuurlijke oliën, maar juist extra hydratatie biedt. 

Stap 2: Magic Hyaluron Pro Serum
Iedere huid kan wel een hydratatie boost gebruiken, zélfs de vette huid. En hoe kun je de huid nu beter hydrateren dan met hyaluronzuur? Breng het Magic Hyaluron Pro Serum aan wanneer de huid nog vochtig is van de reiniging. Hyaluronzuur trekt namelijk vocht uit haar omgeving aan, dus wanneer jouw huid nog een beetje nat is, kan het ingrediënt daar meteen mee aan de slag.

Stap 3: Miracle Vitamin C Glow Serum
Het gebruik van Vitamine C beschermt je huid tegen vrije radicalen, de bad guys die de huid kunnen beschadigen. Denk hierbij aan uitlaatgassen, UV-straling en sigarettenrook. Dat is dan ook de reden dat je vitamine C het liefst overdag in je routine toevoegt, zodat je de maximale voordelen ervan ervaart. Breng een kleine hoeveelheid van dit super geconcentreerde serum aan voor het gebruik van een dagcrème zodat jouw huid gedurende de dag optimaal is beschermd. 

Stap 4: Miracle Eye Cream
Een frisse blik is een goed begin van de dag. Daar kan een oogcrème heel goed bij helpen. De Miracle Eye Cream bevat onder andere vitamine C en zoethout extract die de huid verhelderen en zo donkere kringen verminderen. Daarnaast heeft de formule een plumpend effect. Door de oogcrème voor je dagcrème te gebruiken, kunnen de actieve ingrediënten optimaal hun werk doen.

Stap 5: Miracle 24H Day Cream
Een dag- of nachtcrème is niet alleen fijn om te hydrateren, maar ook om de huidbarrière te beschermen. Onze Miracle 24H Day Cream bevat daarom SPF20, een natuurlijke blauw licht filter en vitamine C. Daarnaast zitten er ook specifieke ingrediënten zoals champagneblad extract in de formule om lijntjes en rimpeltjes te verminderen. De perfecte mix om stralend voor de dag te komen. 

Stap 6: SPF Drops
Ondanks dat er al een SPF in de Miracle 24H Day Cream zit, is het verstandig nog een losse SPF toe te voegen die een hogere SPF bevat zoals de SPF Drops (SPF30). Zo ben je optimaal beschermd tegen UV-straling en de huidschade die dit kan veroorzaken. Het gebruik van zonbescherming is namelijk een must en gaat huidveroudering tegen. Je kunt 3-5 druppels mixen met de Miracle 24H Day Cream maar je kunt ze ook op zichzelf gebruiken. Ben je geen fan van SPF in de vorm van druppels? In ons assortiment vind je ook een SPF30 en SPF50.

Miracle Cleansing Milk

SHOP NU

Magic Hyaluron Pro Serum

SHOP NU

Miracle Vitamin C Glow Serum

SHOP NU

Miracle Eye Cream

SHOP NU

Miracle 24H Day Cream

SHOP NU

SPF Drops

SHOP NU

Vegan Sunscreen

SHOP NU

Avondroutine

Met deze stappen ga jij letterlijk een schoonheidsslaapje tegemoet. 

Stap 1: Miracle Cleansing Balm
In de avond is het nóg belangrijker om je gezicht te reinigen. De hele dag door komt je huid - ongemerkt - in contact met verschillende soorten vuil zoals luchtvervuiling en sigarettenrook. Wanneer je make-up en SPF draagt is het des te belangrijker je huid goed te reinigen. Begin de avond daarom met een double cleanse: een reiniger op oliebasis en vervolgens één op waterbasis. Met de Cleansing Balm op oliebasis zorg je voor een extra grondige reiniging van onder andere make-up en SPF.

Stap 2: Miracle Cleansing Milk
De tweede stap in de double cleanse is een reiniger op waterbasis, zoals de Miracle Cleansing Milk. Deze verwijdert eventuele restjes olie en zorgt ervoor dat viezigheid van de huid wordt gehaald. Daarnaast zorgt het ervoor dat de rest van je producten beter absorberen.

Stap 3: Miracle Glow Exfoliant Tonic
Verwijder dode huidcellen en onthul jouw gezonde en gebalanceerde huid met de Miracle Glow Exfoliant Tonic. Met 5,25% glycolzuur zorgt de formule er door middel van exfoliëren voor dat dofheid, droogheid en oneffen teint en textuur geleidelijk vervagen. Daarnaast worden de poriën grondig gereinigd waardoor ze minder zichtbaar worden en de kans op puistjes wordt verminderd.

Stap 4: Rescue Serum
Geef jouw huid in de avonden een boost met het Rescue Serum. Niet alleen geschikt voor de gevoelige huid, maar ook ideaal om je huid van wat extra liefde en hydratatie te voorzien. Met het gepatenteerde ingrediënt Syricalm wordt de huid barrière hersteld, terwijl een hoge dosis van 20% panthenol de huid kalmeert en hydrateert.

Stap 5: Miracle Eye Cream 
De huid rondom de ogen is dunner dan de rest van je gezicht en daardoor extra gevoelig. Dat is ook de reden dat fijne lijntjes hier vaak als eerste zichtbaar zijn. Reden genoeg om deze huid extra goed te verzorgen. De Miracle Eye Cream bevat huididentiek collageen dat de elasticiteit en stevigheid van de huid verbetert. Zo worden fijne lijntjes minder zichtbaar. Ook zit de formule boordevol hydraterende ingrediënten om zo dit gevoelige stukje huid te verzorgen. 

Stap 6: Miracle Overnight Mask of Retinoid Renewal Face Oil
De laatste stap van jouw avondroutine kan verschillend zijn als je de Retinoid Renewal Face Oil in huis hebt. We raden je aan om dit product 3 keer per week te gebruiken en op de andere avonden het Miracle Overnight Mask als laatste stap te hanteren. Dit product kun je als nachtcrème gebruiken, maar ook in een extra dikke laag als masker dat je 's nachts laat intrekken. Afspoelen de volgende dag is niet nodig. Boordevol verzorgende ingrediënten zoals glycerine, hyaluronzuur, verzorgende oliën, sheaboter en vitamine E is dit écht een feestje voor je huid. De Retinoid Renewal Face Oil daarentegen is een krachtige formule die de celvernieuwing stimuleert en de afbraak van collageen remt dankzij retinoid, een vorm van retinol. Huidveroudering en photoaging door zonneschade worden op deze manier tegen gegaan. Daarnaast wordt ook pigmentatie, roodheid en grove poriën zichtbaar verminderd.

Miracle Cleansing Balm

SHOP NU

Miracle Cleansing MIlk

SHOP NU

Rescue Serum

SHOP NU

Miracle Eye Cream

SHOP NU

Miracle Overnight Mask

SHOP NU

Retinoid Renewal Face Oil

shop nu

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd